Samfunn

KAN VÆRE FLERE. Det kan være flere som er rammet av Nav feiltolking av regelverket enn dem man har identifisert til nå, vedgår Arbeids- og sosialdepartementet. Så langt er drøyt 3.1000 ofre for trygdeskandalen identifisert.

Mer enn 3.100 ofre for trygdeskandalen er identifisert

Nav har så langt funnet fram til 3.143 personer som er rammet av trygdeskandalen, men tallet kan stige, skriver Arbeids- og sosialdepartementet i et brev til Eftas overvåkingsorgan Esa.

Publisert Sist oppdatert

Eftas overvåkingsorgan Esa åpnet i november i fjor en formell sak mot Norge i trygdeskandalen, som ble forårsaket av at Nav i en årrekke hadde tolket EUs trygderegler feil.

Skandalen innebar at mottakere av sykepenger, pleiepenger og arbeidsavklaringspenger feilaktig ble straffet for å reise til andre EØS-land mens de mottok disse ytelsene.

25. november sendte Esa et brev til norske myndigheter, der regjeringen fikk en frist på to måneder til å svare på hva den vil gjøre for dem som var rammet av Navs feiltolking av EUs trygderegler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS