Samfunn

Politireformen er en sentraliseringsreform som fjerner politiet fra folk flest, sier justispolitisk talsperson i Senterpartiet, Jenny Klinge.

– Politiet er ikke et konsern

– Ikke en eneste justisminister har til nå klart å bevise at det har kommet flere patruljer på veiene etter politireformen, sier Senterpartiets Jenny Klinge.

Publisert Sist oppdatert

– Funnene i rapporten fra Politihøgskolen underbygger i stor grad det Senterpartiet har hevdet gjennom flere år, nemlig at den såkalte Nærpolitireformen er en sentraliseringsreform som fjerner politiet fra folk flest, sier justispolitisk talsperson i Senterpartiet, Jenny Klinge.

Hun mener at Nærpolitireformen er ikke i nærheten av å være finansiert.

– Strupingen av politidistriktene fører dessverre til enda mer sentralisering enn det som opprinnelig lå i reformen. En del av de lensmannskontorene som ble opprettholdt har jo mistet så mange ansatte at de kan være de neste som blir helt nedlagt. Dette er stikk i strid med det som ble uttalt som målet med reformen, og også i strid med vedtak i Stortinget i 2017 der til og med Høyre og Frp stemte sammen med oss i Senterpartiet for at alle de gjenværende lensmannskontorene skulle bli styrket, sier Klinge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS