Samfunn

Illustrasjonsfoto

PU-sjefen med kraftig kritikk av ny politireform

Sjefen for Politiets utlendingsenhet (PU) reagerer sterkt på forslaget om å legge ned enheten. Han mener det kan svekke arbeidet med retur av asylsøkere.

Publisert Sist oppdatert

Særorganutvalget vil ifølge VG splitte opp PU. Politidistriktene får dermed flere oppgaver, mens de mer spesialiserte delene som ID-avklaring på asylsøkere legges til Øst politidistrikt.

– Vi har kompetansemiljøer på Vest-Afrika, på Nord-Afrika, på sør for Sahara og deler av Asia. Skal du ha tolv miljøer som jobber med disse i politidistriktene? Jeg synes overhodet ikke utvalget svarer på helt fundamentale spørsmål. Den løsningen som er tegnet opp nå har jeg overhodet ingen tro på, sier PU-sjef Morten Ervik til avisen.

PU driver i dag transittmottaket på Trandum, som utvalget mener Kriminalomsorgen kan overta, mens andre oppgaver overføres til Politidirektoratet eller andre særorganer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS