Samfunn

Sånn kan framtidens undervisning bli. Statsminister Erna Solberg (H) og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) vil gjøre det lettere for folk på deres alder å koble seg opp til universitetene digitalt.

Regjeringen vil la flere studere fra hjemmekontor – også etter korona

Koronaen har gitt flere muligheten til å ta mer utdanning hjemmefra. Og sånn vil statsministeren og forskningsministeren at det skal fortsette etter pandemien.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kunne godt tenke meg å lære mer programmering, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

Hun mener at alle kan ha behov for litt etterutdanning. Og for sånne som henne, som er godt etablerte et sted, er det ikke like lett å flytte til en ny by for å studere på fulltid.

Derfor setter statsministeren og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) nå i gang arbeidet med en ny strategi for å få på plass flere fleksible og såkalte desentraliserte studietilbud, hvor mer av undervisningen kan gå digitalt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS