Annonse
sykehus_lege_al.jpg

Privatiseringen går sin gang ved Oslos sykehjem

I år skal fire kommunale sykehjem i Oslo legges ut på anbud. Eldrebyråd Cecilie Brein (Frp) utelukker ikke full privatisering av alle sykehjemmene i hovedstaden, skriver Dagsavisen.

– At ett selskap, Adecco, har begått ulovligheter, endrer ikke vår politikk på området. Jeg vil også vise til at Fagforbundet har sagt at de har et godt samarbeid med de andre private leverandørene, sier Brein.

Vedtaket om å legge fire kommunale sykehjem ut på anbud ble fattet i bystyret i fjor, mot stemmene til Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt.

– Det er for tidlig å si hvilke fire dette vil gjelde og helt nøyaktig når det vil skje, sier Brein.

Et større innslag av private aktører i sykehjemssektoren vil gi mer velferd for pengene, mener Brein.

– Eldrebølgen kommer snart, så det kommer til å være et stort press på omsorgstjenester i tiden fremover. En konkurranseutsatt sykehjemsplass koster mindre enn en kommunal. Det betyr at vi kan bruke pengene vi sparer ved konkurranseutsetting til å behandle flere eldre, sier eldrebyråden.

Brein mener opposisjonen prøver å slå politisk mynt på Adecco-saken.

– Jeg ser at Arbeiderpartiet har pusset støv av sin gamle retorikk om «bestemor på anbud», men jeg synes det er helt urimelig å sverte alle aktører i en bransje på grunn av hva Adecco har gjort. Private er ingen trussel mot velferdsstaten, de er tvert imot en nødvendig aktør for at vi kan gi god pleie og omsorg, sier Brein. (©NTB)

 

Annonse
Annonse