Samfunn

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og Høyre-leder Erna Solberg havner i mange harde dueller i valgkampen. Men en SSB-sammenstilling viser at norske regjeringer uavhengig av farge har brukt offentlige midler forbausende likt de siste 15 årene.

Ulike regjeringer – lik pengebruk

Synes du politikerne bare krangler? Faktum er at norske regjeringer, uansett farge, bruker pengene de har til rådighet så å si på samme måte.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en fersk sammenstilling Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjort av bruken av offentlige midler de siste 15 årene.

Tallenes tale er klar når SSB sammenligner Bondevik II-regjeringens pengebruk med måten Jens Stoltenbergs to rødgrønne regjeringer og Erna Solbergs Høyre/Frp-regjeringer har brukt penger på: Forskjellene er forsvinnende små.

– Endringer som har skjedd, kan i tillegg ofte forklares av andre forhold enn forskjeller i partiprogrammene, skriver SSB-forsker Bjørn Gran-Henriksen i et notat.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS