Samfunn

Kunnskapsminister Guri Melby (V).

Vårens skriftlige eksamener på ungdomsskoler og videregående skoler avlyses

Skriftlige eksamener og mange muntlige eksamener på ungdomsskolen og videregående skole avlyses denne våren på grunn av smittesituasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Kunnskapsdepartementet mandag.

Muntlig eksamen gjennomføres for avgangselevene i 10. klasse og VG3. Alle privatister får også gjennomføre eksamen, fordi de ikke har annet vurderingsgrunnlag. Andre elever med behov for å gjennomføre eksamen for å få vitnemål eller fag- og svennebrev, samt elevene med rett til ny, utsatt og særskilt eksamen, får også gjennomføre eksamen som normalt.

Alle muntlig-praktiske og praktiske eksamener avlyses.

Melby har tidligere sagt at hun vil prioritere at privatister får tatt eksamen.

Flere partier har krevd at årets eksamen blir avlyst. Ap, SV, Rødt og MDG har krevd dette, mens Frp 3. februar sa at de foreløpig ikke vil gå inn for at vårens eksamener blir avlyst. De ba kunnskapsministeren gå flere runder med skoleorganisasjonene.

Også Utdanningsdirektoratet har anbefalt at eksamen avlyses.

Utdanningsforbundet, som organiserer rundt 180.000 lærere, mener også at eksamen for grunnskolen og videregående skole bør avlyses, men mener imidlertid at eksamen bør gå som normalt for privatister og for de elevene som vil bli forhindret fra å gå videre i utdanning og arbeidsliv dersom de ikke får avlagt eksamen.

Powered by Labrador CMS