Nyskaping

Har kjøpt opp 69 barnehager og skoler i Sverige

Publisert Sist oppdatert

Selv om det er betegnende for det svenske markedet at stadig flere velferdsgründere kaster inn håndkleet, har norske Randi og Hans Jacob Sundby gjort det stort som barnehagegründere hos Söta bror. Bare i 2017 har ekteparet kjøpt opp 69 barnehager og skoler i Sverige, skriver Entreprenör.

Gjennom selskapet Læringsverkstedet, som også driver virksomhet i Norge, har de utdannede pedagogene jobbet som et team med utvikling og læring som hovedmål. Hans Jacob har hatt rollen som entreprenør, mens Randi er pedagogen i teamet. Læringsverkstedet har i dag rundt 185 barnehager i Norge, 6000 ansatte og 20.000 barn i sin organisasjon. Bare i Norge omsetter selskapet for 2,6 milliarder kroner. Nå har de også satset utenfor Norden, og barnehager i Riga og Dubai er allerede åpnet.

Ekteparet har ikke vært inne på tanken om å selge virksomheten:

– Vi kommer alltid til å være et familieforetak, og vi er ikke interesserte i gevinst eller å bli børsnotert, sier de til Entreprenör.

Velferdsgründerne Hans Jacob og Randi Sundby har startet 69 barnehager og skoler i Sverige i 2017. Foto Læringsverkstedet

Etableringen i Sverige skjedde etter at de flyttet til landet med sine fem barn, for å lære å kjenne markedet. De sier at det var viktig for dem å bli kjent med den svenske kulturen.

– Det var viktig å komme hit, siden dette var det første markedet utenfor Norge som vi satset på i stor skala, sier de til magasinet.

De er ikke bekymret for hvordan velferdsgründere blir oppfattet, eller av lovgivningen, i forhold til realisering av utbytte:

– Akkurat utbyttereglene er ikke noe som bekymrer oss. Det er heller synet på velferdsgründerne som er noe uheldig. Stadig å bli stilt spørsmålstegn ved, og å bli sett på som om man gjør noen noe vondt, kan være slitsomt. Fremfor alt ønsker vi bare å bidra til noe positivt, sier Hans Jacob Sundby til Entreprenör.

Powered by Labrador CMS