Samfunnsstyring

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe mener universiteter og høyskoler bør utdanne flere IKT-folk, flere sykepleiere og flere bygg- og anleggsarbeidere.

Dette er vinnerne i Ola Borten Moes framtids-Norge

Til ungdommen anno 2023: Ikke bli litteraturviter eller idehistoriker. Gammeldags dannelse er ikke hva høyere utdanningsminister Ola Borten Moe trenger fra morgendagens studenter. Han vil at du skal lære deg et fag samfunnet har bruk for – IKT-ekspert, ingeniør eller sykepleier.

Publisert Sist oppdatert

­«Vi går tom for folk før vi går tom for penger», understreket forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i sin tale da han nylig la fram regjeringens stortingsmelding nr. 14: «Utsyn over kompetansebehovet i Norge».

Spørsmålet statsråden og stortingsmeldingen forsøker å svare på er: Hva slags kompetanse trenger vi i Norge i åra som kommer? Og hvordan skal vi sikre oss denne kompetansen?

Folk er flaskehalsen i økonomien, og Norge har knapphet på kompetanse. Derfor må vi utdanne flere innenfor de fagfeltene samfunnet etterspør og har behov for. Det er essensen i Utsynsmeldingen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS