Samfunnsstyring

Marthe Scharning Lund, byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo, har fått beskjed av bystyret om å lage en prøveordning der tildeling av BPA sentraliseres og tas vekk fra bydelene.

Nederlag for byrådet: Nå skal BPA-tildelinger sentraliseres i Oslo

Bydelene i Oslo har ulik praksis ved tildeling av personlige assistenter til funksjonshemmede. Og selv om byrådet vil ta grep overfor bydelene, har opposisjonen nå vedtatt en prøveordning der bydelene fratas assistent-tildelingen

Publisert Sist oppdatert

­Bystyret i Oslo tok byrådet på sengen nylig, da et forslag om å starte et prøveprosjekt med sentraliserte vedtak og sentral finansiering av såkalt brukerstyrt personlig assistent (BPA) fikk flertall. Byrådskoalisjonen med Arbeiderpartiet, MDG og SV var ikke enige i dette, men deres støtteparti i bystyret, Rødt, stemte med opposisjonen.

Retten til såkalt brukerstyrt personlig assistent for mennesker med funksjonsnedsettelse er lovbestemt, og skal gis av kommunene dersom brukerne tilfredsstiller noen gitte krav.

Sentralisering

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS