Annonse

GDPR

BrexitBer norske bedrifter være oppmerksomme på endringer i personvernregler

Norske bedrifter kan potensielt bryte loven hvis de ikke følger med, advarer flere eksperter.

Konsernsjef i Schibsted går i strupen på GDPR – Gagner gigantene og rammer de små

EUs nye personvernlov fungerer stikk i strid med hensikten og treffer de små hardest, mener Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund.

Juristene svarer

GDPRMå fysiske personalmapper fra tidligere ansatte destrueres?

DP-juristene svarer.

Juristene svarer

Kan bedriften jeg jobbe for legge inn et generelt samtykke til at arbeidsgiver kan behandle personopplysninger om den ansatte?

DP-juristene svarer.

Leder

LederPersonvern-fanatisme

Poenget med strengere regler for personvern er å hindre kommersiell utnyttelse av persondata, ikke hindre behandling og gjøre det håpløst å drive forskning slik det er fare for ved Oslo universitetssykehus.

Stor GDPR-pågang hos Datatilsynet

Så langt i år har Datatilsynet fått dobbelt så mange meldinger om avvik og fire ganger så stor trafikk på nettsidene. Årsaken er den nye personvernlovgivningen.

Lederverktøy

GDPR innføres i dagTre av fire finner ikke igjen personopplysninger

For dårlige søkeløsninger er én av forklaringene på at viktig informasjon på intranettet, i mailen eller i andre løsninger ikke gjenfinnes, mener Intellisearch–sjef.

Nå trer GDPR i kraft i Norge

Fredag trer EUs nye personvernregler i kraft i Norge. Saftige bøter kan bli resultatet for bedrifter som sluntrer unna.

Syv av ti bekymret for håndtering av persondata

Ni av ti sier det er viktig at bedriften informerer om hvordan persondata brukes, men bare en av tre har tillit til at bedriftene gjør dette på en god måte.

GDPR trer i kraft 20. juli

I forrige uke ble personvernforordningen GDPR innlemmet i EØS, men først den 20. juli trer den i kraft i Norge.

GDPRSelv rockerne tar EUs personvernforordninger på alvor

Når man får en epost fra The Rolling Stones om GDPR, skjønner man at dette ikke er noe man kan snike seg unna.

Norske småbedrifterTre av fire ennå ikke klare for GDPR

Denne uken skulle opprinnelig EUs nye personvernforordning (GDPR) tre i kraft i Norge. Selv med en utsettelse helt til august er ikke småbedriftene forberedte, viser ny undersøkelse.

Nye personvernregler utløser skred av eposter

Den siste tiden har mange av oss fått innboksen fylt opp av eposter som ber oss godkjenne lagring av personopplysninger. Bakgrunnen er nye regler fra 1. juli.

GDPRFem svar på fem ofte stilte spørsmål om personvernregler

1. juli skal EUs nye personvernregler, GDPR, gjelde også i Norge. Fortsatt er kunnskapen lav om de nye reglene. Her er svar på fem vanlige spørsmål virksomheter stiller seg.

EU-domstolen kan få makt over Norge i personvernsaker

EUs nye personvernregler– Det gjør vondt selv for ­Facebook

Den østerrikske aktivisten Max Schrems snakker om sin kamp mot misbruk av personlige data, EU-reglene som trer i kraft i slutten av mai og hans nye organisasjon som han vil bruke til å få gjennomslag for ytterligere brukerrettigheter.

– GDPR er personvernimperialisme

Det sier landets ledende ekspert på personvern, Eva Jarbekk, som tror konsekvensene for Facebook kan bli store. Og EU har planer om flere nye regler som får GDPR til å blekne

PersonvernNå blir det enklere å gi samtykke – og å trekke det tilbake

Lei av meterlange samtykkeerklæringer som du ikke gidder å lese? Med disse nye reglene trenger du ikke lenger advokater for å vite hva du sier ja til.

Ansvar for å ivareta personvernet hviler på det svakeste leddet

Bank- og finansnæringen har de største utfordringene i å ivareta folks personvern når de samler inn data om forbrukerne.

InFact–undersøkelseVi vet null og niks om GDPR

Det ser ikke lysere ut utenfor personalkontorene, når det gjelder kunnskap om GDPR.

Bedrifter må ansette mellom ett og syv årsverk for å takle den kommende bølgen med krav om datainnsyn

Personvern ny vekstbransje i 2018

Når staten er en algoritme

Hvor mye bør vi få vite når beslutninger tas automatisk for oss av en algoritme?

Få bedrifter forberedt på ny personvernlov

Resultatet kan bli skyhøye bøter.

Annonse
Annonse
Annonse