Arbeidsliv

1.048 personer anmeldt for trygdesvindel i 2017

Nav har i 2017 anmeldt trygdesvindel for til sammen 187 millioner kroner. Til sammen 1.048 personer har blitt anmeldt.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de siste fem årene har andelen henlagte trygdesvindelsaker hos politiet blitt halvert. Kun 2 prosent av sakene som behandles i domstolene ender med frifinnelse.

Mange av de 1.048 anmeldte kan altså vente seg en straffereaksjon.

– Trygdesvindel er alvorlig kriminalitet og bryter ned tilliten til velferdsordningene. Vi er derfor svært fornøyd med politiets arbeid i våre saker, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Flest anmeldelser gjelder dagpenger og arbeidsavklaringspenger (AAP). 964 personer er anmeldt for å ha svindlet med dagpenger og AAP. Begge ytelsene skal være inntektssikring når man er utenfor arbeidslivet i en periode. De fleste er anmeldt fordi de har arbeidet og mottatt lønn som er uforenlig med ytelsen.

– Velferdssystemet er et sikkerhetsnett for dem som kommer i en vanskelig livssituasjon. Derfor er det alvorlig når noen misbruker ordningene ved å unnlate å melde fra om at de er i arbeid, samtidig som de mottar ytelser fra Nav, sier Sigrun Vågeng.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS