Arbeidsliv

VANSKELIG ØKONOMI: Er du arbeidsledig, øker sannsynligheten for at du sliter økonomisk. Hver fjerde arbeidsledige bor i en husholdning med minst et betalingsproblem.

Arbeidsledige og sosialhjelpsmottakere sliter mest økonomisk

Står du utenfor arbeidslivet er sannsynligheten for at du har betalingsproblemer fem ganger så stor som om du er i jobb.

Publisert Sist oppdatert

De fleste nordmenn har god råd, men noen utsatte grupper har betalingsvansker og mangler materielle og sosiale goder, som råd til å bytte ut utslitte klær eller til å reise på ferie. Det går fra av Levekårsundersøkelsen 2020 fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det går et klart skille mellom dem som er i jobb og dem som ikke er det. Andelen med betalingsproblemer er fem ganger så stor blant personer uten arbeid sammenliknet med dem som har en jobb.

Levekårsundersøken ble gjennomført i første halvdel av 2020, altså før eller like etter koronapandemien kom til landet. Resultatene gir dermed informasjon om hvordan folk hadde det økonomisk ved inngangen til pandemien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS