Arbeidsliv

Selv om det er bra at flertallet sier fra, er det fremdeles altfor mange som ikke gjør det.

En av tre varsler ikke lederen når de blir svindlet på nett

Mer enn hver tredje nordmann vil ikke eller er usikre på om de vil si fra til IT-avdeling eller lederen sin dersom de går på et svindelforsøk på jobb.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en representativ undersøkelse YouGov har utført for NorSIS, oppgir 37 prosent av de spurte at de ikke ville eller er usikre på om de ville informert ledelse eller IT-avdeling dersom de oppdaget at de hadde gått på et svindelforsøk, et løsepengevirus eller phishingangrep på jobben.

– Det viser at både vi og andre IT-sikkerhetseksperter må tenke oss nøye om før vi retter pekefingeren mot de som gjør feil, sier seniorrådgiver i Norsk Senter for Informasjonssikring (NorSIS), Hans Marius Tessem.

I stedet mener Tessem at vi må fokusere på at alle kan gjøre feil og fjerne skamfølelsen, og kanskje bruke muligheten til å rose når noen gjør noe riktig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS