Arbeidsliv

Hele 40 prosent av alle kvinner og 28 prosent av alle menn merker smerter på grunn av hjemmekontor eller mer stillesittende tilværelse.

Fire av ti jobber fremdeles hjemmefra

Hver tredje nordmann har fått smerter i nakke, rygg eller lignende plager på grunn av mer hjemmekontor og stillesittende tilværelse.

Publisert Sist oppdatert

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 54.000 nordmenn om de selv hovedsakelig er hjemmeværende, for eksempel har hjemmekontor, for tiden. I tillegg er nordmenn spurt om de har fått fysiske plager på grunn av mer hjemmekontor og deres syn på digitale møter.

I mars oppgir fire av ti arbeidstakere at de hovedsakelig har hjemmekontor (40 prosent). Dette er omtrent som gjennomsnittet for pandemien, men lavere enn i mars og april i fjor hvor nærmere seks av ti hadde hjemmekontor.

– Enkelte trives på hjemmekontor, mens andre går på veggen. Etter pandemien vil nok likevel hjemmekontor forbli en ny standard hvor en til to dager i uken blir mer det normale, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS