Arbeidsliv

Bare 9 prosent har byttet arbeidsgiver det siste halvåret. Disse tallene henger godt sammen med hvor mange av oss som mener å være aktive jobbsøkere.

Fornøyde arbeidstakere skaper problemer for arbeidsgiverne

Arbeidsgiver har vansker med å få tak i kvalifisert personell fordi nordmenn trives godt der de er og i liten grad ønsker å bytte jobb.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom en rekke år har norske arbeidstakere vært svært fornøyd med arbeidsgiveren sin. Siste utgave av Randstad Workmonitor viser at denne trenden fortsetter, og at nordmenn er blant de landene i Europa som setter størst pris på jobben vår.

I sommerens rapport ser man at det kun er tre europeiske land som har høyere tilfredshet enn Norge.

Danmark med sine 81 prosent har lenge toppet listen, mens Spania og Østerrike så vidt er foran oss, slik at vi for første gang på en stund har ramlet utenfor pallen.

Det er likevel en ekstremt høy grad av fornøydhet, og kun 7 prosent av oss er direkte misfornøyde.

Få er på jobbjakt

Fornøydheten gjenspeiles også i antallet som er aktive jobbsøkere. I følge rapporten er kun 5 prosent av oss på aktiv jobbjakt, mens hele 40 prosent oppgir at de for øyeblikket ikke ser etter jobb i det hele tatt.

Bare 9 prosent har byttet arbeidsgiver det siste halvåret. Disse tallene henger godt sammen med hvor mange av oss som mener å være aktive jobbsøkere.

I tillegg er det 11 prosent som har byttet stilling, eller arbeidsoppgaver, hos samme arbeidsgiver.

Enkelte grupper bytter jobb i mye raskere takt enn andre, og dette er knyttet både til geografiske områder (med Oslo på topp), bransjer (spesielt IT) og aldersgrupper (unge arbeidstakere).

Negativt for rekrutterere

Funnene fra undersøkelsen er svært positive for arbeidstakernes del. Nordmenn er fornøyde, har en stabil økonomi og vi ser med få unntak svært lyst på utviklingen i samfunnet.

For arbeidsgiverne er det derimot noen skyer på himmelen. Ved at vi trives så godt der vi er, og har liten grad av ønske om å bytte jobb, resulterer dette i at antallet som faktisk har lyst til å jobbe for virksomheten din blir sterkt redusert.

Nærmere 40 prosent av de spurte i undersøkelsen oppgir da også at deres arbeidsgiver har vansker med å få tak i kvalifisert personell.

Powered by Labrador CMS