Arbeidsliv

Leder for Kultur og opplevelser i Virke, Rhiannon Hovden Edwards.

– Forståelig at de som har blitt permitterte gjentatte ganger finner seg nye jobber

Rekrutteringsutfordringene var femdoblet etter gjenåpningen høsten 2021 blant overnattings- og serveringsvirksomheter. Mer enn 1 av 4 virksomheter fikk ikke tak i ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Kultur-, reiseliv- og serveringsbransjen er den delen av norsk arbeidsliv som virkelig har fått kjenne konsekvensene av pandemien på kroppen.

– Det er en stadig gjentakende situasjon under pandemien at disse bransjene ikke, eller i begrenset grad for lov å drive med næringene sine. Når det endelig åpner opp igjen og man trenger folk, er det mange som sliter med at de har mistet mye, viktig kompetanse, sier leder for Kultur og opplevelser i Virke, Rhiannon Hovden Edwards.

En undersøkelse Virke har gjort blant medlemsbedriftene sine viser at rekrutteringsutfordringene var femdoblet etter gjenåpningen høsten 2021 blant overnattings- og serveringsvirksomheter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS