Arbeidsliv

ÉN AV TO: Mer enn halvparten av alle nordmenn i arbeidsfør alder mottar en Nav-ytelse til livsopphold i løpet av fem år.

Hele folket på trygd

Vi er alle navere én eller flere ganger i livet. Nav betalte ut 80 000 kroner per nordmann i fjor. Én av tre får støtte til livsopphold i løpet av et år.

Publisert Sist oppdatert

Nav følger oss fra vugge til grav – og noen ganger før fødselen og etter døden. Er det én ting som er sikkert i livet, så er det at vi vil havne på Nav.

Det starter tidlig. Påfører vi mor alvorlige helseplager under graviditeten kan hun få svangerskapspenger, og når vi fødes utløser vi retten til foreldrepenger og påfølgende kontantstøtte. Deretter følger barnetrygd til vi fyller 18 år.

I den andre enden venter alderspensjon, hvis vi lever så lenge. Og Nav kan trå til med gravferdsstønad etter døden, dersom det skulle være behov for det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS