Politiet opplyste nylig at organisert kriminalitet svindler staten for flerfoldige milliarder kroner årlig.
Politiet opplyste nylig at organisert kriminalitet svindler staten for flerfoldige milliarder kroner årlig.

Kriminelle svindler Nav for minst 5 milliarder kroner årlig

Nav ønsker tettere digitalt samarbeid med politiet for å stoppe svindel fra kriminelle gjenger som manipulerer digitale registre. 

Publisert Sist oppdatert

– Det er en utfordring med digital samhandling. Samarbeidet hadde vært mer effektivt om vi kunne kommunisert digitalt med politiet og Skatteetaten, sier sjef Ole Johan Heir for Nav Kontroll i Norge til VG.

Politiet opplyste nylig at organisert kriminalitet svindler staten for flerfoldige milliarder kroner årlig. Nav opplyser at de svindles for minst 5 milliarder kroner i året.

Heir forklarer at en uærlig arbeidsgiver kan angi feil inntektsgrunnlag eller feil ansettelsesforhold, og at noen har satt dette i system for å tappe Nav for penger.

De venter at dette blir en stadig større utfordring i årene fremover. De ønsker et tettere samarbeid med politiet og Skatteetaten for å dele informasjon og bekjempe bedragerier.

– Vi må sende anmeldelser i posten og bruker unødvendig mye tid på papirdelen her. Vi fra Nav Kontroll har jobbet med å få en endring på dette i over sju år, sier Heir.

Powered by Labrador CMS