Arbeidsliv

Regjeringen, her ved finansminister Siv Jensen og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, har utvidet permitteringsreglementet de seneste årene.

Lengre permittering gjør jobb-retur vanskeligere

Utvidelser av den maksimalt tillate permitteringsperioden utvider også perioden som arbeidsledig, viser en fersk Nav-analyse. De mener regjeringens politikk er feilslått.

Publisert Sist oppdatert

Hensikten med å utvide den maksimalt tillatte permitteringsperioden sommeren 2015 var for Solberg-regjeringen å sørge for at flere arbeidstakere kunne returnere til sine jobber når arbeidsmarkedet stabiliserte seg etter den voldsomme nedturen i oljebransjen.

Endringen var imidlertid ikke den første på lang tid.

Permitteringsreglementet har vært gjenstand for forandring ved flere på få år. Utvidelser har blitt gjennomført under rødgrønt styre i 2009, og med dagens regjering i 2015. I mellomtiden har imidlertid begge regjeringene gjort innstramminger, i henholdsvis 2012 og 2014. Fra og med 1. juli 2016 trådte også endringer i dagpengeordningen ved permittering i kraft.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS