Arbeidsliv

Norge oppnår den høyeste lykkeindikatoren.

Norge på topp i pensjonsindeks

Ikke i noe annet land er det så godt å være pensjonist som i Norge, viser en pensjonsindeks fra Natixis Global Asset Management.

Publisert Sist oppdatert

Norge slår både Sveits og de øvrige nordiske landene, og topper listen som er basert på totalt 18 ulike indikatorer, skriver Finansavisen. Øvrige land på topp-ti-listen er New Zealand, Australia, Tyskland, Nederland og Luxembourg.

Norge og Sveits er de eneste landene med topp-ti-plasseringer i alle de fire delindeksene – helse, materiell velstand, pensjonsfinanser og livskvalitet. Når det gjelder materiell velstand, er Norge på topp, og vi er på tredjeplass i delindeksene for helse og livskvalitet.

Norge ligger bare på en niendeplass når det gjelder pensjonsfinanser, blant annet på grunn av høyt skattetrykk og aldrende befolkning. Likevel har pensjonsfinansscoren økt fra 72 prosent i fjor til 73 prosent i år.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS