Arbeidsliv

Kommunene skal få 50.000 kroner for hver plass de stiller til rådighet for ukrainske flyktninger, men som blir stående ubrukt.

Regjeringen vil kompensere kommuner for ubrukt flyktningkapasitet

Regjeringen foreslår å kompensere kommunene med 50.000 kroner for hver flyktningplass som de stiller til rådighet, men som ikke blir brukt.

Publisert Sist oppdatert

– En kommune skal ikke straffes for å ha gjort en tilretteleggelse for en plass som ikke er brukt. Da skal vi stille opp og gi en kompensasjon for det, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på pressekonferansen fredag.

Regjeringen foreslår at kommunene skal få utbetalt 50.000 kroner i kompensasjon hvor hver plass de er anmodet om å opprette, men som ikke blir benyttet, utdyper Arbeids- og integreringsdepartementet i en epost til NTB.

Et tenkt eksempel kan dermed være: En kommune er anmodet om å ta imot 100 flyktninger, bygger opp kapasitet for dette, og så viser det seg at det kun kommer 50 flyktninger: Da får kommunen et ekstratilskudd på 50 ganger 50.000 kroner - altså 2,5 millioner kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS