Arbeidsliv

Flere ledere bør ha som en del av sin rutine å lytte til medarbeiderne og sjekke opp hvordan de har det, mener direktør Mette Rønnau i selskapet Cabi. (Illustrasjonsfoto)

Sjefene går tur med medarbeiderne – og får ned fraværet

I den danske it-bedriften House Of Code går ansatte tur med en av sjefene en gang i måneden. Det er et av flere tiltak for å styrke arbeidsmiljøet, og resultatet er at sykefraværet har gått ned.

Publisert Sist oppdatert

For fire år siden innførte den danske it-bedriften House Of Code som fast rutine at medarbeiderne en gang i måneden går en halvtimes tur med en av sjefene, forteller det danske nettstedet A4 Arbeidsliv.

Disse turene fører til at man snakker om løst og fast, og det skaper en kultur der medarbeiderne kan stille alle mulige spørsmål også utenfor de strukturerte kanalene, ifølge direktør og partner Henrik Stær Grove i it-selskapet.

Han tilbakeviser at det er sløsing med tid, når medarbeiderne er ute og går tur i stedet for å jobbe.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS