Arbeidsliv

Difi-direktør Surtorius er glad for at Difi har fått oppgaven med å utvikle statens arbeidsgiverportal.

Statens nye oppslagsverk for omstilling innviet

Publisert Sist oppdatert

Fra og med i dag, 4. januar 2018, skal Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) sørge for veiledning om statlig arbeidsgiverpolitikk.

Det innebærer at direktøratet overtar støtte- og veiledningstjenestene for statlige arbeidsgivere fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Et viktig verktøy i dette arbeidet blir det nye nettstedet Arbeidsgiverportalen, der statlige arbeidsgivere, ledere og HR-medarbeidere kan finne informasjon, støtte og rådgivning.

– Viktig informasjon og nyttige verktøy samles på et felles nettsted. Arbeidsgiverportalen for statlige arbeidsgivere og rådgivningstilbudet i Difi som lanseres i dag vil gi viktig støtte i en tid med omstilling og endring i staten, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Portalen har også en tjeneste for erfaringsdeling mellom statlige virksomheter. Omleggingen er en del av regjeringens statlige arbeidsgiverstrategi, som har som ambisjon å styrke støtten og rådgivningen overfor virksomhetene, særlig knyttet til omstilling.

– Jeg er sikker på at statlige arbeidsgivere vil få god hjelp og støtte med det nye tilbudet, sier Sanner.

– Mange statlige virksomheter står foran store omstillingsprosesser. Arbeidsgiverportalen vil styrke virksomhetenes mulighet til å gjennomføre disse på en god måte.

Virksomhetene har selv gitt innspill under utviklingen av nettportalen, som inneholder informasjon om statlig arbeidsgiverpolitikk, fagsider og ulike verktøy. Disse vil ligge åpent tilgjengelig for alle på Arbeidsgiverportalen. Ansatte i staten, og andre som bruker statens regelverk, vil finne informasjon her. Veiledningstjenesten, og tjenesten for erfaringsdeling, vil kun være tilgjengelig for statlige arbeidsgivere, ledere og HR-medarbeidere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS