Arbeidsliv

Statssekretær Christl Kvam (H) og forhandlingspartene i arbeidslivet.

Store endringer i ny IA-avtale

Presenteres i dag.

Publisert Sist oppdatert

Som Dagens Perspektiv meldte i går, skal arbeidsminister Anniken Hauglie presentere en fornyet intensjonsavtale mellom arbeidslivets parter for et mer inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) i dag, tirsdag, klokken 12.

Partene har som ventet blitt enige om en rekke endringer, ifølge NRK.

  • SYKEFRAVÆR. I stedet for overordnede og sektoroverskridende målsetninger vil den nye avtalen ifølge NRK inneholde både målsetninger og tiltak tilrettelagt for den enkelte sektor og bransje.

  • SYKELØNN. Solberg-regjeringen har lovet å ikke røre ordningen i inneværende regjeringsperiode. IA-avtalen som inngås tirsdag går imidlertid ut først i neste periode, ettersom den inngås for fire år om gangen. Partene vil derfor avvente å gjøre endringer på dette området, melder NRK, til sysselsettingsutvalgets (Holden IV) konklusjoner foreligger i februar.

  • ALLE SKAL MED. Bare 30 prosent av bedriftene i privat sektor er IA-bedrifter. Nå vil regjeringen at samtlige bedrifter skal kunne benytte seg av det avtalen innebærer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS