Arbeidsliv

– Det er legitimt at en leder vil prioritere at en kvinne skal få komme tilbake til kontoret før en mann, sier rektor Curt Rice.

Vil la kvinner komme tilbake på jobb før menn

Rektor Curt Rice frykter for kvinners karriere dersom de må ha hjemmekontor for lenge.

Publisert Sist oppdatert

Khrono skriver at rektor ved OsloMet Curt Rice ønsker å prioritere kvinnelige ansatte når universitetet gradvis begynner å åpne igjen.

– Det er legitimt at en leder vil prioritere at en kvinne skal få komme tilbake til kontoret før en mann, sier rektor Curt Rice til avisen.

Han regner med å få kjeft for forslaget.

OsloMet har som har utdanningsinstitusjoner stengt campus og fortsatt undervisningen på nett.

Nå som ting begynner å mykne opp igjen mener Rice at en leder må kunne vurdere om en kvinne kan bli prioritert fremfor en mann, dersom hun har en hjemmesituasjon som gjør det vanskelig for henne å få gjort arbeidet sitt.

Langvarig karriereeffekt

En artikkel fra tidsskriftet Inside Higher Ed viser at kvinner har mye lavere forskningsproduktivitet under koronakrisen. Denne artikkelen har Rice delt på sin Facebook-side.

— Min uro er at dersom man skal ha hjemmekontor lenge, vil man kunne se en langvarig effekt - særlig for forskere som er tidlig i karrieren. Jeg tenker på småbarnsforeldre, og jeg tenker på kvinner, som arbeider mer hjemme enn menn, sier Rice.

Rektoren understreker overfor Khrono at det er ingen ansatte som må tilbake på kontoret og at den som kan skal jobbe hjemme. Han regner med at universitetet må ha delvis hjemmekontor ut året.

– Men når dekanene skal vurdere søknader om å komme tilbake til kontoret, mener jeg det er viktig at man har en bevissthet rundt at kvinner gjør mer ulønnet arbeid hjemme enn menn.

Powered by Labrador CMS