Ledelse

– Svenskene har et mer realistisk syn på hvor mye digitaliseringen vil påvirke alle bransjer de neste årene, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia.

– Digitalisering feiler på grunn av manglende teknologisk forståelse hos ledere

Publisert Sist oppdatert

Abelias Omstillingsbarometer viser at norske forbrukere er i verdenstoppen i bruk av teknologi, næringslivet henger noe etter, mens det offentlige har vært langt bak.

– Offentlig digitalisering ser ut til å ta seg noe opp, men vi ligger fortsatt langt bak land vi bør sammenligne oss med, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia, i en pressemelding.

Mangler IKT-kompetanse

I en undersøkelse fra Boston Consulting Group (BCG) svarer 74 prosent av norske styremedlemmer og toppledere at digitalisering i høy grad kommer til å påvirke deres virksomhet betydelig fremover. Men det er bare i underkant av 40 prosent av dem som har definert digitale strategier,

– Mye av dette handler om mangel på digitale ledere – både i offentlig og privat sektor. Digitalisering feiler ikke på grunn av teknologien, men manglende teknologisk forståelse hos ledere, sier Haugli.

Han forteller at de tilsvarende tallene for Sverige er 90 og 75 prosent.

– Svenskene har et mer realistisk syn på hvor mye digitaliseringen vil påvirke alle bransjer de neste årene. Tallene viser også at svenske ledere og styremedlemmer er mer digitale, sier Haugli.

Samme tendens er tydelig i undersøkelsen IT i praksis (2017), som viser at det er et stort etterslep på IT-kompetanse blant mellomledere i offentlig sektor.

Powered by Labrador CMS