Ledelse

KLAR TALE: – Vi som er offentlige ledere manøvrerer med motstridende krav, kompliserte rammebetingelser og svært kort budsjetthorisont, kombinert med store ambisjoner og omfattende kontrollregimer, sier direktøren for Folkehelseinstituttet, CamillaStoltenberg.

– Det stilles enorme krav til offentlige ledere

– Det er overraskende lite oppmerksomhet om hvordan offentlige ledere håndterer krysspress mellom stadig flere pålagte oppgaver samtidig som budsjettene er under press, mener direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg.

Publisert Sist oppdatert

–Det står mye om ledelse i aviser. Men når jeg leser dette, er det en ting som forbauser meg: Man er ikke så opptatt av hvordan det er å være leder i det offentlige. Vi som er offentlige ledere manøvrerer med motstridende krav, kompliserte rammebetingelser og svært kort budsjetthorisont, kombinert med store ambisjoner og omfattende kontrollregimer, sier Stoltenberg.

«Ekstremt innovativ»

Direktøren for Folkehelseinstituttet fremhever at innovasjon ikke er forbeholdt privat næringsliv. Tvert imot, mener hun, for å være en god leder i det offentlige må man være ekstremt innovativ. Lederne for NAV og helseforetakene opplever mye kritikk og lite ros for sin viktige og krevende jobb, har hun observert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS