Ledelse

Er alder et pluss eller et minus?

Forskere fra University of Missouri-Columbia har forsket på alder og erfaring blant toppsjefer og styremedlemmer.

Publisert Sist oppdatert

I henhold til funnene i studien ser det blant annet ut til å være slik at eldre styremedlemmer i mindre grad enn andre griper inn overfor eldre konsernsjefer som presterer dårligere enn forventet. Men bildet er ikke entydig. Forskerne finner samtidig at erfaring er vesentlig, positiv faktor når det kommer til resultater.

Adam Yore, førsteamanuensis i finans ved the Trulaske College of Business ved University of Missouri-Columbia, har ifølge Science Daily analysert data fra 2143 selskaper, og har funnet at selv om alderen til en toppsjef kan ha negativ effekt på selskapsverdi og drift, så er samtidig toppsjefens erfaring positivt relatert til selskapsverdi og drift. Konklusjonen er med andre ord ikke krystallklar, men Yore sier til Science Daily at erfaring i stor grad utjevner de tapene som kan knyttes til en konsernsjefs alder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS