Ledelse

I lederutviklingsbransjen finnes det mye magi og gamblertankegang, mener BI-professor Jan Ketil Arnulf.

– Et marked på linje med prostitusjon, narkotika og våpen

Jan Ketil Arnulf er skeptisk til lederutvikling og valg av «lederstil». – Det kan bli en maskering av et rigid og lite profesjonelt forhold til ledelse.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg pleier å si at på verdensbasis så er lederutvikling et marked av samme type som prostitusjon, narkotika og våpen. Jeg sier det litt flåsete, men jeg mener det også seriøst for de er i omtrent like størrelsesorden og er omtrent like lite transparente.

Jan Ketil Arnulf, professor ved institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI, mener lederutviklingsbransjen er lite transparent på den måten at du får vite lite om hva den egentlig gjør eller hvordan den oppnår målene sine.

– Ledere har ansvar for å skape resultater. Om du betaler en million kroner for lederutvikling, kan du få tilbake resultater verdt ti millioner. Men her finnes det altså mye magi og gamblertankegang, mener Arnulf.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS