Ledelse

En annen type krise. Byrådsleder Raymond Johansen på folkemøte på Mortensrud etter at en ung gutt ble skutt og drept. Nå vil byrådslederen ha flere politifolk i hovedstaden.

− Folk er viktigere enn bygninger

− I Oslo er det et stort behov for flere politifolk. Men jeg frykter at enkelte ikke helt skjønner størrelsesforholdet mellom Oslo og andre deler av landet. Det er et problem, sier Raymond Johansen.

Publisert Sist oppdatert

Etter flere alvorlige voldsepisoder i Oslo den siste tiden, har debatten om «hvor trygg by Oslo er» blusset opp.

Over en periode på ti uker i høst har det vært seks skyteepisoder i hovedstaden, der åtte unge menn er skutt, skriver Avisa Oslo. En av dem, 20 år gamle Hamse Hashi Adan, døde på sykehus etter at han ble skutt på Mortensrud 7. oktober.

I tillegg har det vært flere voldsepisoder med kniv. Den mest alvorlige var hendelsen på Bislet 12. november, som endte med at gjerningsmannen på 33 år ble skutt og drept av politiet. Etter dette har debatten om hvordan myndighetene behandler mennesker med psykiske lidelser igjen tatt fyr.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS