Ledelse

Her er noen av favorittene

Kanskje trer Gunnar Bovim ned fra styrelederpodiet? Eller vil Kathrine Lofthus våge å ta steget fra sjefsstolen i Helse Sør-Øst? Hva med Tone Ikdahl? Eller Øystein Mæland? Det mange kandidater i den norske sykehusfamilien.

Publisert Sist oppdatert
(67) ble konstituert som OUS-direktør etter at Bjørn Erikstein trakk seg. Han var da viseadministrerende direktør ved sykehuset. Reymert har tidligere vært avdelingsdirektør i Finansdepartementet, spesialråd ved Norges OECD-delegasjon i Paris og ekspedisjonssjef i Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Fra 2000 var han først finansdirektør ved Rikshospitalet, siden administrerende direktør fra 2008. Etter sammenslåingen av sykehusene i Oslo i 2009, har han vært viseadministrerende direktør ved OUS. Men er han mer av en excel-mann enn en frontmann? Og gidder han dette? I en alder av 67?

Når nye, viktige sjefer skal på plass, er det også på sin plass å spekulere over navn.

Etter at Bjørn Erikstein trakk seg som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus før sommeren, har styret nå for alvor satt i gang jakten på en etterfølger. Sist uke kom stillingsannonsen, og det er ingen hvem som helst det søkes etter:

I tillegg til sterk faglig og strategisk kompetanse, – og evne til å ivareta HMS-arbeidet – skal vedkommende helst ha «stor arbeidskapasitet og evner å motivere og lede krevende prosesser», og være «trygg og ansvarlig, med en kommunikasjonsform som gir tillit, gode relasjoner, dialog og godt samarbeid».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS