Ledelse

Eiere spør ofte folk man kjenner eller som er i nær omgangskrets om å sitte i styret. Da ender styret med å bli ganske homogent.

Ikke gjør disse feilene om du ønsker et kompetent styre

Har du et styre fullt av økonomer og jurister? Da er det kanskje på tide å revurdere styresammensetningen.

Publisert Sist oppdatert

For mange bedrifter kan styrer fort bli noe man er «nødt» til å ha på plass. For å være på den sikre siden, velger svært mange eiere inn økonomer og jurister til å utgjøre selve styret.

Slike styrer blir ifølge styreekspert og høyskolelektor Frode Solberg kalt for «pass på så vi ikke gjør noe galt-styrer». Han mener det finnes altfor mange eiere som ikke vier nok av tiden sin til betydningen av et godt styre.

– Styret har et ansvar for å utvikle virksomheten. Da er det kanskje andre ting enn kun jus og økonomi som burde stå i sentrum. Vi burde stimulere eiere til å få en bedre forståelse for viktigheten av å bruke noen ekstra kroner på å sette sammen et godt styre, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS