Ledelse

Det er bra å ansette folk man vil trives med å jobbe med. Men den faktoren bør du ta inn mot slutten, etter at du har kjørt en prosess med klare kriterier, sier Ole I. Iversen, forsker ved BI.

– Ikke stol på magefølelsen

Feilansettelser kan koste dyrt. Det viktigste for å unngå det, er å jobbe etter klare kriterier i rekrutteringsprosessen, sier BI-forsker.

Publisert Sist oppdatert

Halvparten av norske ledere med mer enn ti ansatte har opplevd feilansettelser det siste året. Det viser en undersøkelse Opinion gjorde for rekrutteringsbyrået Experis i 2018 blant over 800 norske ledere.

Ole I. Iversen ved Handelshøyskolen BI har forsket, undervist og drevet rådgivning i rekrutteringsprosesser i en årrekke. Han mener den vanligste feilen ledere gjør er å gjennomføre et uformelt intervju med de aktuelle kandidatene for å teste ut kjemien, uten å ha en klar plan for hvilke ferdigheter de vil undersøke.

– Ikke stol på magefølelsen! Det er bra å ansette folk man vil trives med å jobbe med. Men den faktoren bør du ta inn mot slutten, etter at du har kjørt en prosess med klare kriterier. Starter du med magefølelsen kan det ende galt, sier han.

Velger den de liker best

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS