Ledelse

I 2021 var 56 prosent av studentene ved Politihøgskolen kvinner. Et høyt inntak av kvinnelige politistudenter vil på sikt kunne bidra til et høyere antall kvinnelige politiledere.

Kvinner utgjør 37 prosent av lederstillingene i politiet

– Selv om vi er fornøyde med utviklingen i kjønnsbalansen i topplederstillingene, kan vi ikke si oss fornøyde med andelen kvinner i de politifaglige lederstillingene, sier HR-direktør Karin Aslaksen i Politidirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

– Gjennom målrettet arbeid med å bedre kjønnsbalansen blant ledere, ser vi en gradvis økning i løpet av de siste årene, sier HR-direktør Karin Aslaksen i Politidirektoratet i en pressemelding.

Dette er i tråd med overordnet handlingsplan for kjønnsbalanse i lederstillinger (2017-2022). I 2021 er andelen kvinner i lederstillinger 37 prosent. Målet er 40 prosent ved utgangen av 2022.

– Målet er absolutt innen rekkevidde. Det er spesielt gledelig at vi har nådd 50 prosent kjønnsbalanse i topplederstillinger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS