Ledelse

Når ledere venter for lenge med å ta tak i konflikter, er det lett at de vokser seg større og blir vanskeligere å håndtere, forteller forsker ved OsloMet, Robert Salomon.

–  Mange ledere kvier seg for konflikter

Mange ledere venter for lenge med å ta tak i konflikter på arbeidsplassen. Det kan bli kostbart både for økonomi og arbeidsmiljø, mener forsker ved OsloMet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge SSB opplever 23 prosent av norske arbeidstakere at det er konflikter på arbeidsplassen deres. Om lag 8 prosent oppgir at de selv er involvert. Det tilsvarer 200 000 ansatte.

Mer samarbeid, mer konflikt

Robert Salomon er sosiolog og forsker på konflikter i arbeidslivet. Han er redaktør av boka «Varme konflikter i arbeidslivet», sammen med Hanne Heen.– Stadig mer av arbeidslivet krever samarbeid og at vi forholder oss til andre mennesker. Dessuten legger vi mer av oss selv i jobben enn tidligere. Begge deler kan bidra til mer konflikter, mener han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS