Ledelse

Staten eier Vinmonopolet og likte dårlig at den tidligere toppsjefen Hilde Britt Mellbye ville har inn begrepet «ta markedsandeler» inn i strategien.

Mer misnøye med eks-polsjefen avdekket

Helsedepartementet sa nei da Mellbye ville ta markedsandeler i alkoholmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv (DN) skriver i dag at «på et tidspunkt skal også Vinmonopolets eier Helse- og omsorgsdepartementet ha grepet inn. Det var da Mellbye ønsket å få begrepet «ta markedsandeler» inn i den nye strategien, ifølge dokumentene DN har fått innsyn i.»

30. april sluttet Hilde Britt Mellbye som toppleder i Vinmonopolet. Den offisielle begrunnelsen var at hun og styret var uenige om veien videre for selskapet.

Eieren grep inn

DN har fått innsyn i interne dokumenter fra KPMG, konsulentselskapet som fikk i oppdrag av Vinmonopolets styreleder å behandle varsler i november og desember 2018.

Departementsråd Bjørn Inge Larsen i Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter overfor DN at departementet som eier grep inn:

– Det forventes at Vinmonopolet opererer innenfor de rammer som er satt for virksomheten, og avklarer saker som kan ha alkoholpolitiske sider med eier.

Ikke lov- og regelbrudd

KPMGs konklusjon er det ikke foreligger lov- og regelbrudd, men av dokumentene framgår det også at «det er avdekket utfordringer knyttet til kommunikasjon, samarbeid og tillit som involverer administrerende direktør, fagforeningene og enkelte ansatte».

Hilde Britt Mellbye ønsker ikke «å prosedere denne saken i media.» Samtidig kritiserer hun DN:

– At noe står skrevet i et varsel betyr ikke nødvendigvis at det er sant, skriver hun i en epost til DN.

LES MER | Flere varsler mot polsjefen

Powered by Labrador CMS