Ledelse

Må bli enige: Kjell Ingolft Ropstad (KrF) og Siv Jensen (Frp).

– Nå er det ikke rom for nøling

Skal skeptikerne i eget parti overbevises før regjeringsforhandlingene med KrF, må Siv Jensen selv ose av overbevisning, mener ledelsesprofessor. For å få til det trenger hun intern hjelp.

Publisert Sist oppdatert

Professor ved Institutt for ledelse og organisasjon på Høyskolen Kristiania, Tom Karp, mener størrelsen på Siv Jensens utfordring avhenger av hvilket samarbeid de vil inngå med KrF. Mange i partiapparatet må overbevises.

– Jensen har både strategiske og operative utfordringer. For å lykkes med å flytte meninger må hun begynne med å bearbeide ytterpunktene i partiet. Hun må lage signalbærere av nøkkelpersoner som deler hennes syn. Disse bør ha påvirkningskraft nok til å kunne tiltrekke seg skeptikerne. Det er mange som ikke er for et samarbeid med KrF. Til syvende og sist må disse få valget mellom å være med eller mot partiledelsen. Men først og fremst må Siv Jensen overbevise seg selv. Nå er det ikke rom for verken nøling, innskutte bisetninger eller å ta forbehold, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS