Ledelse

Det er vanskeligere for ledere å fange opp medarbeidere som faller utenfor når de ikke befinner seg på samme sted, sier Kristine Kjellsen, psykolog og seniorkonsulent i AFF.

– Nå må ledere skape digital nærhet

Med de ansatte spredt for alle vinder, er faren større for både konflikter og utenforskap. Når praten ved kaffemaskinen forsvinner er det viktig at ledere finner nye måter å sikre det sosiale limet på arbeidsplassen, sier psykolog.

Publisert Sist oppdatert

Seks av ti arbeidstakere jobbet hjemmefra i forrige uke, ifølge Norsk koronamonitor fra Opinion. Forskning tyder på at hjemmekontor kan være like effektivt som å være på jobben, og mye av oppgavefordelingen og koordineringen kan gjøres digitalt.

Tapet av den uformelle sosiale kontakten på jobb kan ha konsekvenser, forteller Kristine Kjellsen, som er psykolog og seniorkonsulent i AFF.

– Den daglige praten når sjefen tar seg en runde i kontorlokalet eller folk slår av en prat ved kaffemaskinen er plutselig borte. Da mister vi en viktig arena for å dele informasjon, utveksle ideer og se hvordan folk har det, sier hun.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS