Næringsminister Cecilie Myrseth, her fra et arrangement med Innovasjon Norge, minner om at mangfold er mer enn kjønn.

Næringsminister Cecilie Myrseth: – Norsk næringsliv trenger flere kvinnelige styreledere

Kvinneandelen blant styreledere i statlig eide selskaper faller, men er høyere enn i næringslivet, påpeker statsråden. Staten går foran, men utviklingen blant styreledere bør utforskes nærmere, mener likestillingsforsker Mari Teigen.

 Tallene i Statens eierrapport 2023, som ble lansert forrige uke viste at det er blitt flere kvinnelige toppledere i statlig eide selskaper, men at kvinneandelen blant styreledere faller.

Kvinneandelen blant toppsjefer i selskaper eid av staten, har etter fire år med nedgang nå økt fra 33 til 42 prosent. Dette er betydelig høyere enn kvinneandelen i de største selskapene i norsk næringsliv. Der var kvinneandelen i 2022 15,5 prosent, ifølge Core topplederbarometer 2022. 

Også blant styreledere er kvinneandelen høyere enn i næringslivet, men her har trenden siden 2017 totalt sett vært fallende. Unntaket er to år med en liten økning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS