Ledelse

En vanlig dag på jobben for en vanlig fjernarbeider i IKT-selskapet GitLab?

Når et team i en del av verden logger av for kvelden, kan et annet koble seg på og jobbe videre

Publisert Sist oppdatert

Han leder et selskap med 1000 ansatte spredd over hele verden. Alle jobber hjemmefra eller fra en cafe eller en park eller hvor som helst. Det gir billige kontorutgifter, men også et unikt mangfold og et ekte globalt perspektiv.

Sid Sijbrandij er opprinnelig nederlender, bosatt i San Fransisco og toppsjef i GitLab – et selskap som har tatt begrepet fjernarbeid til et nytt nivå. Her finnes intet hovedkontor og de 1000 ansatte kan bo og jobbe hvor de måtte ønske i hele verden. Til Dagens Perspektiv forteller han om fordelene med å organisere selskapet på denne, foreløpig, nokså uvanlige måten. Sid Sijbrandij er nemlig overbevist om at svært mange andre virksomheter vil adoptere GitLabs måte å jobbe på i årene som kommer.

Kun én av GitLabs 963 ansatte bor og jobber i Norge. Det er Senior Frontend Engineer Denys Mishunov i Tønsberg. Han kan du lese om her.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS