Ledelse

– Oppfølging og inkludering må skje på en annen måte enn før

Under koronakrisen risikerer vi lavere arbeidseffektivitet og mistrivsel, dersom vi ikke tar et ekstra oppfølgingsansvar for våre ansatte, advarer lederrådgiver.

Publisert Sist oppdatert

Mangfold er viktig, enten det finnes i styrerommet, i en ledergruppe eller blant medarbeiderne. At vi er ulike, og har forskjellige egenskaper, har vist seg å være en styrke for organisasjoner. Derfor har det i moderne ledelse blitt satset på mangfold.

Under koronakrisen, derimot, kan det paradoksalt nok oppstå utfordringer på grunn av mangfoldet vi har oppnådd i våre organisasjoner. Ulike personer har behov for ulik oppfølging og ulik grad av inkludering i fellesskapet. Dersom ledere ignorerer dette, risikerer de at folk faller utenfor og at effektiviteten daler, ifølger lederrådgiver Jørn Bue Olsen.

– Koronakrisen gjør at vi må sikre oppfølging på en annen måte enn før. Ting kan glippe lettere når vi ikke er samlet under ett tak. Vi har gjennomført en ny arbeidsorganisering, og derfor er dette ekstra viktig for ledere akkurat nå, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS