Ledelse

Stjerne utad – manglende entusiasme innad

Camilla Stoltenberg blir genierklært av samarbeidspartnere, utenforstående observatører og egne lederkolleger. Men ansatte i FHI mener hun er fra­værende og egenrådig. FHI-sjefen er et levende bevis på at det vanskelig å bli profet i eget hus.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden 12. mars har vi gjentatte ganger – ofte hver uke – sett den profilerte legen, forskeren og direktøren for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, forklare, informere og holde befolkningen oppdatert med siste nytt om viruset som ble oppdaget i Norge i slutten av februar 2020.

Utenforstående hyller Stoltenbergs kalde hode og evne til å trygge befolkningen med vitenskapelige råd og faglige vurderinger under pandemien. På innsiden av FHI blir hun rost av andre ledere, mens hennes medarbeidere kritiserer henne for å fraværende og prioritere sine egne hjertesaker.

Tall fra Retriever viser at «korona» var omtalt 1 million ganger i norsk media i slutten av januar. Stoltenberg har i flere av disse sakene vært en klar og tydelig stemme på vegne av FHI. Selv er hun omtalt 1424 ganger i 2020 – mot 238 ganger i 2019.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS