Ledelse

Skattedirektør Hans Christian Holte startet sin lederkarriere i staten med å skulle forhindre nasjonal datakollaps ved overgangen til år 2000. Nå, i 2020, får ansvaret for å rydde opp i Nav.

Superbyråkraten

Skattedirektør Hans Christian Holte startet sin karriere i statsforvaltningen med ansvar for å hindre nasjonal datakollaps ved overgangen til et nytt årtusen. 20 år senere skal han ta fatt på en vanskeligere oppgave: å løse problemene i Nav.

Publisert Sist oppdatert

I samme øyeblikk som Hans Christian Holte «banker på» den digitale døra på dataskjermen til avtalt tid, tikker en nyhetsmelding inn på mobilen: Etter to korte dager har mer enn 10.000 har søkt om støtte via den nye portalen for regjeringens kompensasjonsordning.

I løpet av tre korte uker har Skatteetaten, Digitaliseringsdirektoratet, Finans Norge, DnB og Bits fått på plass ordningen – både den teknologiske løsningen og det formelle regelverket. Det er nærmest uhørt raskt.

– Antall søknader om kompensasjon tikker inn, ja, sier skattedirektør Holte, som kan fortelle om et «stort prosjekt av de sjeldne».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS