Ledelse

GUTTE-HJERNEN: Guttebarn har større behov fo oppmerksomhet i sine første leveår enn jenter. Derfor kan de kreve mer oppmerksomhet også som voksne, hevder amerikansk hjerneforsker.

Svake gutter blir sterke ledere

Gutters hjerne utvikler seg saktere enn hos jenter, viser nyere amerikansk forskning. Små guttebarn stiller svakere, men krever derfor mer. Den positive responsen tar de med seg opp i voksen alder og gjør dem til sterke ledere.

Publisert Sist oppdatert

– Når guttebarna ikke blir møtt på sine behov, er det naturlig for dem å protestere, sier den amerikanske hjerneforskeren og psykologen Allan Schore.

I flere år har han forsket på utviklingen av menneskehjernen og sett på hvilke faktorer som skal til for at hjernen skal få en gunstig og normal utvikling.

I en fersk studie har han særlig tatt for seg barnets behov for nærhet, og professoren står i spissen for hva akademia kaller «tilknytningsteorien».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS