Ledelse

To sider av ned­bemanningens ansikt

Dagens Perspektiv har snakket med to mellom­ledere fra rekrutteringsbransjen, som begge har stått i endrings­prosesser som regionssjefer med en konsernledelse over seg. For den ene er informasjon og åpenhet sentralt. For den andre er gode prosesser og kontroll viktigere.

Publisert Sist oppdatert

Kjetil Gustavson, som i dag er daglig leder i Q10-personell, var regionssjef for Stavanger i for Amesto People fra 2011 til 2015, og fortsatte som det etter at selskapet fusjonerte med Top Temp Bemanning. Han har vært gjennom både fusjonsprosessen i 2014 og nedbemanning i 2015-16, og forteller at informasjon og åpenhet var det viktigste for ham.

I begge prosessene kunne det potensielt oppstått mye usikkerhet. I fusjoner lurer de ansatte på om de kommer til å bli overflødige, og under nedbemanning er det naturlig nok frykt for å bli sagt opp, men også usikkerhet rundt hvordan den nye hverdagen blir.

– Spørsmålet blir: «når slipper du informasjonen?» Jeg slapp nyheten om fusjonen med en gang jeg fikk vite om det, og da får man ulike reaksjoner fra ansatte. Noen går rett i bekymringsmodus, mens andre tenker at det er spennende. Det må man være obs på før man slipper nyheten. Jeg visste hvem som kom til å reagere hvordan før jeg slapp informasjonen, sier Gustavson.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS