Ledelse

Frihet på arbeidsplassen er et trekkplaster for å tiltrekke og holde på de flinke menneskene, forteller Gunvor Bottheim, head of people and culture i teknologiselskapet Bakken & Bæck AS.

Tør du å gi dine ansatte full frihet?

Hos Bakken & Bæck AS har de ansatte en veldig fri arbeidsdag. De jobber når de vil og hvor de vil.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke overflod av mennesker på Bakken & Bæcks kontorer på Carl Berner i Oslo en onsdags ettermiddag. Mange holder fortsatt koken på kontoret, men mange jobber også fra andre steder – og til andre tider. Noen jobber på egne prosjekter, andre for kunder. Det er sånn det skal være her. Her jobber de ansatte når de vil og hvor de vil Sammen og alene. De har en egen håndbok som sier det.

Sånn må det kanskje være i en framoverlent og forholdsvis nystartet teknologibedrift? Frihet, kreativitet, lek, gratis lunsj, sitte på café og jobbe.Resultatet er selvgående og koordinerte team.

Er dette eksklusivt for små og mobile virksomheter som går godt, eller burde alle få nyte godt av en slik jobbautonomi?

For det finnes haker ved denne måten å jobbe på. Koordineringsproblemer kan gjøre krisesituasjoner vanskelige å håndtere, sier NHH-professor William Brochs-Haukedal.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS