Ledelse

Til tross for bra representasjon i topp 3, opplever kvinnene i kåringen Årets unge ledere økt diskriminering i sitt daglige ledervirke.

Unge kvinnelige ledere opplever økt forskjellsbehandling

Det har blitt økt bevissthet om problemet, men flere opplever diskriminering, ifølge prosjektleder for kåringen Årets unge ledere.

Publisert Sist oppdatert

I en rapport fra konsulentselskapet Assessit, der deltakerne i kåringen Årets unge ledere er spurt om forhold omkring ledelse, kommer det frem at det har vært en solid økning i antall kvinnelige ledere som har opplevd eller registrert forskjellsbehandling. I selskapets tendensrapport sa 36 prosent av de unge lederne i 2016 at de hadde opplevd forskjellsbehandling. I 2018 hadde dette tallet steget til 52 prosent. Et økende antall av mannlige ledere hadde også opplevd at kvinner ble forskjellsbehandlet – en økning fra 6 til 9 prosent i samme periode.

Prosjektleder for Årets unge ledere, Anne Mørup-Andersen, forteller at det dessverre fortsatt er for lite kompetanse rundt likestilling og ubevisst partiskhet i norske bedrifter.

– Vi ser at mange menn ikke er disse tilfellene bevisst. Det er uvitenhet og dårlig disponering. Hvis alle var bevisste på dette, gjorde undersøkelser og registrerte disse tilfellene, ville de våget å si i fra og gjøre endringer samt vist at de faktisk tar dette alvorlig. I stedet er det noen som diskriminerer åpenlyst, mens andre rett og slett ikke vet bedre – og er styrt av fordommer, sier hun.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS