Annonse
sissel_sare.jpg
Kvinner som ønsker en lederkarriere, kommer ikke utenom å gjøre prioriteringer mellom jobb og familie, mener HR-direktør i Bluegarden, Sissel Sare.

– Kvinner som vil ha karriere må velge

– Det er for eksempel vanskelig å kombinere det å jobbe deltid med en karriere som peker mot toppen, sier hun til Aftenposten.

HR-direktøren i Bluegarden mener at kvinner som ønsker en lederkarriere, ikke kommer utenom å ta et aktivt valg.

– Man kan ikke både jobbe seg oppover i systemet, være mye hjemme med barna, ha det perfekt på hjemmebane, og samtidig ha tid til venner og fritidsinteresser, påpeker hun.

Det betyr også i perioder å prioritere bort ekstra tid med barna. Sare mener kvinner må stole på at barna også har det bra sammen med far, i barnehagen, hos besteforeldre eller venner.

– Alle oppslagene om at barn ikke har det bra i barnehage, hjelper i hvert fall ikke på lederstatistikken. Kvinner føler nok i større grad på dette med at de er uunnværlige for barna, og om det er skadelig å sende dem i barnehage.

– Mye tyder på at utviklingen har stagnert, at unge kvinner velger barn og fritid foran karriere. Det paradoksale er at flere kvinner enn menn nå tar høyere utdannelse, men likevel legger karrièren på is. Det synes jeg er veldig synd. For ledere er viktige premissleverandører i samfunnet, og med få kvinner i ledelsen går vi glipp av deres stemmer, sier Sissel Sare.

Les også: Slakter norsk modell

Annonse
Annonse