strategi

OKR er en strukturert måte å gå fra den langsiktige Nordstjernen (visjonen) i en virksomhet, til mer kortsiktige, men ambisiøse kvalitative mål (Objectives), skriver Ingrid Maria Bast og Espen Gulbrandsen.

Fra skrivebordstrategi til prioriteringer, engasjement og eierskap

Det er et økt behov for virksomheter som er lærende, tilpasningsdyktige og endringsvillige, skriver Ingrid Maria Bast og Espen Gulbrandsen.

Publisert Sist oppdatert

Ingrid Maria Bast og Espen Gulbrandsen er begge senior managers i Sopra Steria.

SYNSPUNKT. Det er et økt behov for virksomheter som er lærende, tilpasningsdyktige og endringsvillige. Dette er egenskaper som ikke bare gjelder teknologi, men også de menneskelige ressursene og ikke minst - strategien.

Strategier utvikles ofte gjennom diskusjoner i toppledelsen, og kan fremstå som en langsiktig plan som få i organisasjonen føler eierskap til, eller gjenkjenner i sin arbeidshverdag. Når strategien oppleves som en formalitet forbeholdt ledelsen, reduseres muligheten for selvgående medarbeidere som trekker i samme retning og som vet hvilken verdi de ønsker å skape.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS